Segítek!

1% - Nekünk sokat számít!

Támogassa az Országos Mentőszolgálat Alapítvány életmentő munkáját adója 1%-ával 2019-ben is!

Adószámunk: 18252831-2-43

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány korszerű eszközöket adományoz az ország mentőállomásainak, ezzel még hatékonyabbá téve a hazai életmentést. 2018-ban 246 000 000 Ft értékben adtunk át eszközöket.

Hogyan ajánljam fel?

A személyi jövedelemadó egy százalékát legkésőbb 2019. május 20-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallással együtt vagy külön is benyújthatja.

• a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2019. május 20-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan , postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) a 18SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet,
  • bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni,
  • a bevallástól elkülönülten 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz a 18SZJA EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban),
  • rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

Nagyon fontos, hogy csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatja fel adója 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést töltsön ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti és kinyomtathatja innen:

Fontos, hogy a 2019. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója egy százalékáról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Miért az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak ajánljam fel?

Mert az 1% nekünk sokat számít!

Mi életmentő eszközöket vásárolunk a felajánlott adó egy százalék forintokból, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy éppen speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén.

2018-ban 246 000 000 Ft értékben adtunk át eszközöket.

Nézze meg térképünkön, mely állomásnak milyen eszközzel segítettünk!

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

További útmutatás:

Mennyit ér az adó egy százalékom?

Sokan azt gondolják, hogy a személyi jövedelemadójuk 1%-a olyan elenyésző, hogy nincs értelme felajánlani. Pedig sok kicsi sokra megy! A nekünk felajánlott adó egy százalék átlagos értéke 4491 Ft volt 2018-ban. Mivel több mint 25 000 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összege rekord értékű, 112 368 603 Ft volt.

Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!

Nekünk az Ön szja 1%-a is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíti ezzel a lényegében 4500 forintos felajánlással!